10 پیشنهادات برای شروع ساختمان یک کاشی گر شما همیشه آرزو

ساخت محراب این مسجد توسط معماران توانمند ایرانی با استفاده از تکنیک کاشی هفترنگ، آجرکاری رواقها و کاشیکاری جلوه بسیار زیبا و منحصر به فردی را به این مسجد داده است. خاکهای ریزدانه بهترین شکل رطوبت را در خود نگه میدارند و بسیار مستعد تورم در اثر یخ زدگی میباشند. فراکتال شکل هندسی پیچیدهاست که دارای جزئیات مشابه در ساختار خود در مقیاسهای متفاوت میباشد و بی نظمی در آن از دور و نزدیک به یک اندازه است. اللهوردی خان گرجی با این اقدام خود، دانشگاهی به مفهوم واقعی آن روز بنیان گذاشت، که در آن افزون بر حکمت، فقه، ادب، نجوم، علم حساب، هندسه، زمینشناسی، جانورشناسی، گیاهشناسی و شیمی تدریس میشد. الله وردی خان با این اقدام خود، دانشگاهی به مفهوم واقعی آن روز بنیان گذاشت، که در آن افزون بر حکمت، فقه، ادب، نجوم، علم حساب، هندسه، زمینشناسی، جانورشناسی، گیاهشناسی و شیمی تدریس میشد. سردر ورودی مدرسه که در ضلع غربی قیصریه یا همان بازار ابراهیم خان قرار دارد. خشت در ۵ کیلومتری جاده شیراز - بوشهر در جایی که دو استان فارس و بوشهر به همدیگر پیوند خورده اند قرار دارد. «مسجد جامع جدید» یا «مسجد اتابک»، شناخته شده به «مسجد نو»، دومین مسجد شیراز از دید ارزش تاریخی است.

الله وردی خان مدرسه را با هزینهٔ خود ساخت و پیش از آنکه ساخت آن به پایان برسد چون دید به درازا خواهد انجامید، همین که قسمتهای ضروری برای استفادهٔ استاد و طلاب آماده شد، از ملاصدرا درخواست کرد که به شیراز بیاید. به همین خاطر وی ملاصدرا را که توسط علمای اصفهان تکفیر و در کهک قم تبعید شده بود به شیراز دعوت کرد. دروازهشیراز در شمالِغربِ خیابان هزارجریب، شمالِشرقِ دانشگاه اصفهان و جنوبِ چهارباغ بالا واقع است. در سمت شرق، بدنههای تجاری به سمت چهارباغ بالا و سعادتآباد کشیده شدهاست. این میدان در حقیقت محل پایان شهر و آغاز راه عبوری به جنوب کشور و شیراز بودهاست که به همین دلیل دروازه شیراز خوانده شدهاست. نزدیک به ۶۰ سال پیش به دلیل وجود چند درخت چنار در میان صحن، این جایگاه گردشگاه مردم شیراز بود و آب کاریز خیرات از میان آن جریان داشت. پیرنیا این دوره را دورۀ انحطاط معماری صفویه دانسته و از ورود معماری اروپایی در زمان قاجاریه به عنوان مهمترین دلیل انحطاط آن نام بردهاست. شبستان این مسجد دارای ستونهای زیبایی به سبک مسجد وکیل است و میتوان از آجرکاری و کاشی های طاق نمای حیاط به عنوان وجه تمایز این مسجد آموزش کاشی کاری نام برد.

میدان آزادی یا میدان دروازه شیراز، یکی از میدان های مهم شهر اصفهان است که در بخش جنوبی آن جای گرفتهاست. در شأن و مقام این مرکز مهم علمی و فرهنگی شیراز همین بس که در زمانی که شرط ورود طلاب به برخی از مدارس اصفهان فرانگرفتن علوم معقول بود، یکی از شرایط تدریس و تحصیل مدرسهٔ خان این بود که حتماً باید یک مدرس علوم معقول در آنجا تدریس نماید. این مسجد رو به روی بارگاه شاهچراغ در شیراز واقع است. ↑ ۱٫۰ ۱٫۱ سامی، شیراز دیار سعدی و حافظ، ۳۵۰-۳۵۴. ↑ مولیانی، جایگاه گرجیها در تاریخ و فرهنگ و تمدن ایران، ۲۴۹-۲۵۰. ↑ «موزه تاریخ فارس در خانه زینت الملک در وبگاه خبرگزاری دانشجویان ایران». ↑ «باغ موزه دفاع مقدس فارس تکمیل شود». ↑ «موزه تاریخ فارس در خانه زینتالملک در وبگاه عکسدار». مسجد علی مربوط به دوره قاجار است و در شیراز، بلوار سیبویه، دروازه شاهداعی الله داخل بازارچه واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۱ دی ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۴۵۳۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. ↑ سامانهٔ ملی قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران (۲۰۲۳-۰۲-۰۸). این اثر در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شمارهٔ ثبت ۷۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.

این مسجد در محله گود عربان که در قدیم به محله اسحق بیگ معروف بوده واقع در جنوب خیابان لطفعلیخان زند و در نزدیکی حرم شاهچراغ و در تاریخ ۱۲۹۴ ه.ق آغاز و در تاریخ ۱۳۰۵ ه.ق به پایان رسانید که به هزینه شخصی میرزا حسنعلی نصیرالملک شیرازی و معماری میرزا رضا کاشی گر و حاج محمد حسن معمار ساخته شده است. این تالارها همراه با محوطه شیران حرم سرای کاخ سلطنتی را تشکیل میدادند. و چون در محله قدیمی جورجیر، در محل مسجدی از قرن چهارم معروف به مسجد جوءجوء یا جورجیر که صاحب بن عباد آن را بنا کرده بود، ساخته شد، مسجد جورجیر نیز نامیده شدهاست. بدست اتابک سعد بن زنگی ساخته شد. این ساختمان، نخست اندرونی «اتابک سعد بن زنگی» بود. در دهههای اخیر این صنعت گردشگری به رونق این شهر افزودهاست. به دست استادان اصفهانی ساخته و قلمزنی شد و کارشناسان آستانه مقدسه (قسمت نقرهای) آن را تعویض کردند و ضریح سابق فرسوده شده را به خزانه تحویل دادند. قسمت پایینی دیوارهای این محوطه با سنگ مرمر زرد پوشیده شده است، سکوهای بزرگ کناری هم از همین نوع سنگ هستند.