مراقبت از سالمندان با تمرکز بر سلامت روان
راهکارهای افزایش سلامت روان در سالمندان 1403 دنیای آرامش
یادآوری خاطرات و حتی تماشای آلبوم عکسهای قدیمی و صحبت با افراد خانواده راهی برای پیوند شما با اطرافیان و تقویت حافظه شما میباشد. ممکن است به صورت بی خوابی، بیدار شدن ناگهانی در طول شب و یا خواب غیرعمیق باشد. تمامی حقوق این سایت، متعلق به شرکت خدمات پرستاری سلامت اول میباشد. چون همیشه در انتخاب افکار خود آزاد هستیم، کنترل کامل زندگی و تمامی آنچه برای ما اتفاق می افتد در دست خودمان است. اگر نمی توانید مانند گذشته، چیزهایی را به یاد بیاورید، تقصیر شما نیست.
اینها ممکن است که به تخفیف تنهایی، افسردگی، اضطراب در سالمندی کمک کند و یا حتی عامل دفاعی در برابر مشکلات و بیماری روانی از جمله آلزایمر در سالمندی باشند. کسانی که اعتقادات مذهبی و معنوی قوی دارند معمولاً به تبع آن احساس حمایت و راحتی بیشتری میکنند. برای تشخیص اینکه نیاز است سالمند به مراکز روانشناسی برای درمان مراجعه کند باید مواردی را مورد توجه قرار دهیم. اگر در رفتار سالمند تغییرات ناگهانی در رفتار یا خلق و خو و تغذیه رخ داد، این ها نشانه ای از مشکلات عاطفی یا روانی است. همچنین احساس ترس از تنهایی و گم شدن و یا اضطراب و نیاز به حمایت همیشگی نیاز به درمان دارد.
در حالیکه برخی دیگر یک شبه گویی در اثر واقعه ای ناگوار ناگهان پیر می شوند. سالخوردگی مرحله ای حساس از عمر است که اگر با سلامت و رفاه نسبی توام شود از ایام خوش زندگی که همان دوران طلایی است تلقی می شود. اما اگر با بیماری وفقر توام شود، مصیبتی است که از بدترین دوران زندگی که همان دوران خاکستری است به شمار می رود. مواد شیمیایی که بدن در هنگام استرس تولید می کند باعث اثرات منفی در مغز می شود در نتیجه تمرکز، یادگیری و عملکرد حافظه را در سنین بالا دچار اشکال می کند . به اندازه کافی استراحت کنید؛ خواب و استراحت کافی، کمک میکند ذهن آرامی داشته باشید. علاوه بر خواب شبانه، خواب نیمروزی به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه نیز برای تمدد اعصاب و افزایش انرژی مفید است.
افسردگی در سالمندان: علل، شیوع و راهکارهای درمان
مراقبت از سلامت روانی سالمند و ارائه راهکار های مناسب سلامت روانی او اهمیت دارد. سالمندی هم مانند همه دورههای دیگر زندگی جذابیتهای خاص خودش را دارد اما اینکه یک فرد سالمند چقدر از روند زندگی، موفقیتها و شرایط فعلیاش راضی است نقش بسزایی در حس و حال امروزش دارد. به عنوان یک سالمند پذیرش ورود به این دوران بسیار مهم است و به عنوان دیگرانی که با یک سالمند زندگی میکنید درک شرایط روانی یک سالمند از اهمیت زیادی برخوردار است. گذراندن وقت با سالمندان خانواده، گوش دادن به صحبتها و خاطرات آنها، توجه به نصایح و تجربیاتشان میتواند در حال خوبشان بسیار تأثیرگذار باشد. اختلال دو قطبی و اسکیزوفرنی معمولاً از اواخر نوجوانی و اوایل دهه بیست شروع می شود ، اما ممکن است افراد سالمند را برای اولین بار در سنین بالا تحت تأثیر قرار دهد. از داروهای ضد روان پریشی و گفتار درمانی می توان برای درمان بیماری های جدی روانی در افراد سالمند استفاده کرد.
بازی ها و پازل ها راه های مفیدی برای بهبود مهارت های شناختی شما هستند. وقتی تنها هستید، می توانید روی پازل، جدول کلمات متقاطع، پازل سودوکو یا کتاب های رنگ آمیزی بزرگسالان کار کنید. با دوستان یا خانواده، می توانید بازی های کارتی یا بازی های تخته ای انجام دهید تا ذهن خود را تیز نگه دارید. این به شما فرصتی می دهد که با عزیزانتان نیز وقت بگذرانید که فواید بی شماری برای سلامت روان دارد. در حالی که درمانی برای زوال عقل وجود ندارد، درمان هایی وجود دارد که می تواند به افراد کمک کند تا با آن زندگی خوبی داشته باشند. همچنین می توانید کارهایی انجام دهید تا خطر ابتلا به آن را کاهش دهید.
افراد با مشکلات و بیماری های جسمی مثل دیابت و بیماری قلبی و فشارخون و آرتروز ... در معرض اختلالات روانپزشکی بیشتری می باشند وهمچنین در افراد مبتلا به افسردگی و اضطراب احتمال ابتلا به مشکلات طبی بیشتر می باشد. درست مانند هر شخص دیگری، سالمندان نیز نیاز روانی به بیان افکار و احساسات خود دارند. با این حال، گاهی اوقات انجام این کار دشوار است اگر مراقبان خانواده عادت کنند که به طور خودکار کارها را برای آنها انجام دهند یا به سادگی از طریق ارائه مراقبت انجام دهند. تنظیمات ساده مانند درگیر نگه داشتن عزیزتان در تصمیمگیریها تا حد امکان و نشان دادن علاقه واقعی به احساسات او میتواند از نظر روانی تفاوت بزرگی ایجاد کند. مهم نیست فرد چه سن و سالی دارد؛ بلکه کافی است بیشتر مراقب سلامت خود باشد تا در سالهای بعد از زندگی سالمتر و با نشاط تری برخوردار شود.
به این فکر کنید که چگونه میتوان از مهارتهای شما استفاده کرد، مثلاً برای کمک به یک سازمان محلی یا انجام کارهای حفاظتی. کارهایی وجود دارد که می توانید برای سهولت در بازنشستگی انجام دهید.
لازم به ذکر است که فرایند پیری سالم و پویا ،شامل تغییر ناگهانی شخصیت افراد و از دست دادن هوش یا حافظه و ... بیماری های ذهنی و روانی، هر فرد با هر سن و با هر موقعیت اجتماعی را می تواند درگیر کند. احترام و توجه در همه روابط انسانی لازم است، کسانی که با سالمندان هستند نیز از این قاعده مستثنی نیستند. بسیاری از افراد هنوز در این سن بسیار فعال و سالم هستند که به آن “سن سوم” می گویند. به عنوان مثال شنیدهایم که در بین سرخپوستان و اسکیموها، وقتی افراد پیر میشوند، قبیله خود را ترک میکنند. نیازهای سالمندان را در ایران و تمام جهان را میتوان به ۳ گروه اصلی تقسیم کرد.
روانشناسان سالمندان با همکاری سایر متخصصان با ایجاد محیطی مراقبتی به حمایت از سالمندان می پردازند. در این مقاله در مورد روانشناسی سالمندان و اهمیت و کاربرد آن صحبت میکنیم. مهم نیست که فرد چند سال سن دارد او همیشه به برقراری ارتباط با دیگران نیاز خواهد داشت. احساس جداماندن از دیگران چه به دلیل فاصله عاطفی و چه فاصله فیزیکی می تواند بر سلامت فرد اثر بگذارد. به علت همه گیری کوید ۱۹ و کم شدن تعاملات اجتماعی، سالمندان انزوای بیشتری نسبت به گذشته تجربه می کنند. به علت مشکلات حوزه سلامتی، مشکلات حرکتی و کوچک شدن دایره آشنایان برآورده کردن این نیازها میتواند سخت تر از گذشته باشد و این خود باعث میشود سالمندان احساس تنهایی کنند و درگیر انزوای اجتماعی بشوند.
توجه به نیازهای روانی یک عزیز سالمند به همان اندازه مهم است که به نیازهای جسمانی او اهمیت می دهید. مشکلات روانی در سالمندان می تواند بر رفتار، عادات خواب سالمند، تمرکز، عملکردهای شناختی و بسیاری از جنبه های دیگر زندگی روزمره تأثیر بگذارد. در زیر، برخی از نیازهای عاطفی و روانی را خواهید دید که باید بر روی آنها تمرکز کنید، زیرا مراقبت از عزیز خود را انجام می دهید. پیشنهاد میکنیم مقاله «اختلالات روانی سالمندان» را که قبلا منتشر کردیم را مطالعه کنید. این بر نحوه تفکر، احساس و رفتار ما در هنگام کنار آمدن با زندگی تأثیر می گذارد.
افسردگی که نوعی اختلال خلقی است شایع ترین اختلال در سلامت روان سالمندان است. با بالا رفتن سن، دایره آشنایان ما کوچک می شود و دفعات تعاملاتمان با دوستان و عزیزانمان کمتر می شود. همانطور که رابطه با دوستان نزدیک و اعضای خانواده مهم است برقراری ارتباط با همسایگان و دیگر اعضای جامعه نیز نقش مهمی در زندگی فرد ایفا می کند. داشتن شبکه ای از افراد حامی و پیشتیان در نزدیکی و در دسترس سالمند به او کمک می کند تا احساس امنیت و راحتی کند و رضایت خاطر ناشی از ارتباط داشتن را تجربه کند. اگر میان اطرافیان شما فرد سالمندی هست سعی کنید در عین حفظ استقلال و احترامش به او در کارهایی که برایش دشوار است کمک کنید.
سالمندان به اندازهای که دیگران به آنها بهعنوان پیر و ازکارافتاده نگاه میکنند، خود را ضعیف و نا توان احساس نمیکنند. به طوری که در یک خانواده گرم و مهربان، اغلب سالمندان بسیار راحت، آرام، مقاوم و با نشاط روزگار میگذرانند و حتی حوصله نگهداری نوهها را با همه شیطنتهایشان دارند. سالمندان به دلیل بازنشستگی و دوری از فرزندان نیاز به ارتباط و توجه عاطفی بیشتری را در خود احساس میکنند که این نیاز باید موردتوجه قرارگرفته و پاسخ داده شود. برای چندمین سال متوالی است که فرهنگسرای سالمند بهمنظور تشویق افراد بالای ۶۶ سال که در کنکور دانشگاهها قبول میشوند طی مراسمی از آنان تقدیر به عمل میآورد. مطلب زیر به نقشی که ادامه تحصیل میتواند در ارتقا بهداشت روان سالمندان داشته باشد میپردازد. در واقع مراسم مذهبی برای آنها مانند یک روش ریلکس کننده عمل کرده و سازگاری آنها را افزایش میدهد.
هنگام پیاده روی یا دویدن از کفش مناسب استفاده شود این فعالیت ها در مکان مناسب انجام شود تا از زمین خوردن پیشگیری گردد . از این رو با تنظیم زمان رفت و آمدها و یا تغییر مسیر می توان با آن مقابله کرد .اگر نگهداری اجباری نوه ها بعلت شاغل بودن والدینشان باعث خستگی و استرس است می توان با طرح موضوع در جستجوی راه حل برآمد. اگر نگهداری اجباری نوه ها باعث خستگی و استرس است می توان با طرح موضوع در جستجوی راه حل برآمد. برای هر گونه شرایط تهدید کننده زندگی، لطفاً با 911 تماس بگیرید و/یا بلافاصله به نزدیکترین بخش اورژانس خود بروید. اگر نگران هستید که داروهایتان عوارض جانبی ایجاد کنند یا فکر نمی کنید دیگر به آنها نیاز دارید، با پزشک عمومی خود یک بررسی دارویی ترتیب دهید. هیچ راه درست یا غلطی برای احساس کردن وجود ندارد و هیچ زمانبندی برای زمانی که «باید» دوباره احساس کنید بیشتر شبیه خودتان هستید وجود ندارد.
به نظر می رسد عوامل فرهنگی و اجتماعی در تغییرات جنسی سالمندان بیش از تغییرات روانشناختی ناشی از پیری نقش داشته باشد. با انزوا ،افراد نسبت به افسردگی آسیب پذیرتر می شوند.تماس با جوانان نیز مهم است. برای مقابله با استرس در ابتدا باید منابع ایجاد کننده آن را شناسائی کرد. برای مثال گیر افتادن در ترافیک در ساعات شلوغ خیابانها می تواند باعث استرس فرد سالمندشود. نخستین باری که شخص درباره پیری به تفکر وتعمق می پردازد، هنگامی است که پیر شده است.
هنگامی که برای برقراری ارتباط با دنیای اطراف خود تلاش می کنید، ممکن است احساس افسردگی، اضطراب یا سردرگمی کنید. حفظ سلامت شناختی یک راه مهم برای محافظت از سلامت روانی شما با افزایش سن است. با حفظ توانایی خود در برقراری ارتباط با دیگران، می توانید با اطمینان و آسودگی بیشتری به زندگی خود ادامه دهید. سلامت جسمانی ضعیف می تواند بر سلامت روانی و کیفیت زندگی شما تأثیر بگذارد. ممکن است بیرون رفتن و انجام کارهایی که از آن لذت می برید دشوارتر شود، که می تواند باعث ایجاد احساس افسردگی یا اضطراب در شما شود.
یک مراقب در خانه می تواند همراهی و توجه فردی را که دوستش دارد به او ارائه دهد. یکی از چالش برانگیزترین وظایف کمک به یک سالمند نسبی در محل ایمن و راحت، تحقیق در سازمان هایی است که مراقبت از سالمندان را ارائه می دهند. دنیای آرامش میتوانند برای مراقبتهای قابل اعتماد و باکیفیت در خانه برای بزرگسالان سالخورده به کمک مراقبت در منزل مراجعه کنند. ما برای سالمندانی که نیاز به کمک گسترده دارند، مراقبت زنده 24 ساعته را ارائه می دهیم، و همچنین برای مراقبین خانواده که نیاز به استراحت از وظایف مراقبتی خود دارند، مراقبت موقت ارائه می دهیم. سالمندی بیماری نیست بلکه مرحلهای از چرخه زندگی است که مسائل رشدی خاص خود را دارد.
صفحه ما را در مورد سلامت جسمانی و سلامت روان بخوانید تا بیشتر بدانید، از جمله راه هایی برای بهبود سلامت جسمی و روانی. داشتن روابط محکم با خانواده و دوستان همیشه حائز اهمیت بوده و با افزایش سن این روابط اهمیت دوچندانی پیدا میکند. مطالعات نشان میدهد که اگر روابط اجتماعی شما ضعیف باشد خطر مرگ در شما تا چهار برابر فردی خواهد بود که اطرافش پر از کسانی میباشد که به او مهر میورزند و او هم به آنها مهر میورزد. در واقع داشتن دوستان و خانوادههای قابل اتکا یکی مهمترین شاخصهای طول عمر و سلامت روان سالمندان است. به انجام فعالیتهای داوطلبانه در یک مدرسه، کتابخانه یا موسسات خیریه بپردازید. رویای آرامش پایدار خلأ سلامت روان سالمندان را تشخیص میدهد و با ارائه مشاوره سالمندان در خانه از آنها حمایت میکند.
شروع دوران سالمندی به سن خاصی اشاره نمی کند، بلکه به حالتی از ناتوانی عملکردی که خود سالمندان احساس می کنند اشاره دارد. سالمند فردی است که سنش بالا باشد و ویژگی های فیزیولوژیکی و اجتماعی سالمندی را آن گونه که جامعه نشان می دهد ارائه می دهد. به طور کلی بازنشستگی است که به طور نمادین ورود به سن سوم را نشان می دهد. اگر دوستان نزدیک یا اعضای خانواده زیادی در این نزدیکی ندارید، می توانید برای یافتن رویدادهای اجتماعی به انجمن خود نگاه کنید. ممکن است یک گروه ملاقات سالمندان محلی یا مرکز سالمندان داشته باشید که میزبان کلاس ها یا گردهمایی های دیگر باشد.
داشتن رژیم غذایی مناسب
بازنشستگی می تواند فرصتی برای امتحان کردن یک فعالیت جدید، یادگیری مهارت های جدید یا انجام کاری باشد که هرگز برای آن وقت نداشته اید. کارهایی وجود دارد که میتوانید برای پذیرش بهتر در بازنشستگی انجام دهید. قانون تفکر مثبت برای رسیدن به موفقیت و شادی و احساس رضایت مندی در زندگی امری ضروری است. در کنسرت ها، سخنرانی ها،سینما و مهمانی های دوستان و آشنایان، سفر های گروهی با بستگان و دوستان … شرکت کند. شاید در گذشته به علت کمبود وقت، امکان شرکت در فعالیت های گروهی را وجود نداشت اما حالا که چنین فرصتی پیش آمده نباید کوتاهی شود.
حفظ سلامت روان سالمندان امروزه یکی از امور مهم و اساسی جامعه میباشد. دنیا در حال پیر شدن میباشد.کشورهای پیشرفته با کنترل تولد و ارتقاء سطح بهداشت جامعه خود، سالهاست که با این پدیده مقابله میکنند. با افزایش سن، تغییراتی در زندگی ما مانند از دست دادن عزیزان، بیماری یا بازنشستگی میتواند بر سلامت روان سالمندان تأثیر بگذارد. اما افزایش سن به این معنا نیست که سلامت روان هم باید دچار اختلال شود. اقداماتی وجود دارد که میتوانید برای حفظ احساس خوب در سالمندان و یافتن کمک در صورت نیاز انجام دهید. روابط اجتماعی را حفظ کنید؛ حمایتی که از روابط اجتماعی با دوستان، خانواده، بستگان و همکاران ایجاد میشود، به حفظ سلامت روانی کمک میکند.
همچنین طرز برخورد صحیح همراهان در مقابل سالمند در شرایط مختلف را آموزش دهند. همچنین به صورت غیر حضوری هم میتوان از بهترین روان درمان گر آنلاین مشاوره گرفت. ورزش مداوم و پیروی از رژیم غذایی سالم، حفظ ارتباطات اجتماعی و سفر کردن از جمله راهکارهایی است که دکتر صلحی برای پیشگیری و یا به تعویق انداختن روند بیماریهای روان به سالمندان توصیه کرد. علاوه بر مراقب های شخصی لازم است نیازهای روانی، عاطفی و اجتماعی سالمندان هم در نظر گرفته شوند تا به بهترین وجه از آنها مراقب به عمل آید. لازم به ذکر است در این مرکز تمامی خدمات در هر سطحی با بهره گیری از نظر اساتید و متخصصین برتر کشور و از آخرین دستاوردهای نوین پزشکی و پرستاری در درمان مددجویان استفاده می شود. تغذیه سالم به تامین انرژی مورد نیاز بدن و بهبود عملکرد مغز کمک میکند و در نتیجه میتواند به کاهش استرس کمک کند.
اما این بدان معنا نیست که مشکلات سلامت روان بخشی طبیعی از پیری است. مطالعات نشان می دهد که بیشتر سالمندان از زندگی خود احساس رضایت می کنند، حتی اگر ممکن است بیماری ها یا مشکلات جسمی بیشتری داشته باشند. دلیل این امر کاهش طبیعی کارکرد تغییر ظاهر جسمانی و افزایش میزان بیماریهای جسمانی میباشد. علی رغم این رویدادها تن انسان در سالمندی همچنان منبع لذت قابل ملاحظه ای که میتواند حس کفایت را منتقل کند. به خصوص اگر فرد به ورزش مرتب، رژیم غذایی سالم، استراحت کافی و مراقبتهای طبی پیشگیرانه توجه کافی نشان دهد.
{ارتباط معنوی
|}این علم به دنبال درک بهتر از چگونگی تجربه افراد از پیری و چالش ها و فرصت های موجود از دوران زندگی فرد و راهکارهای بهتر شدن کیفیت زندگی است. هدف از این رشته کمک به افراد سالخورده برای داشتن زندگی سالم تر و شادتر است. سلامت روان سالمند ederly mental health در سرتاسر جهان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است . افراد سالمند ، مانند سایر قشرهای جامعه، ممکن است مشکلات بهداشت روانی را تجربه کنند، ممکن است این موارد شامل اختلال دو قطبی یا اسکیزوفرنی یا افسردگی و احساس انزوا باشد. سالانه از هر چهار نفر یک نفر مشکلات بهداشت روان را تجربه می کند و اما دانستن این نکته ضروری است که بدانیم افسردگی یا بی علاقگی بخش طبیعی از روند پیری نیست. ممکن است برای افراد سالمند دسترسی به خدمات اجتماعی دشوار شود و سبب بروز مشکلات روانی در آنها شود.
برای مثال ماندن در ترافیک در ساعات شلوغ خیابانها میتواند باعث استرس شود. پس با تنظیم زمان رفتوآمدها و یا تغییر مسیر میتوان با آن مقابله کرد. اگر نگهداری اجباری نوهها باعث خستگی و استرس است میتوان با طرح موضوع در جستجوی راهحل برآمد . کارهایی مثل قدم زدن، بازیهای ورزشی و سرگرمیهای مناسب و به کار بردن روشهای آرامسازی (مدیتیشن و یوگا) رفتن چندروزه به تعطیلات میتواند به کاهش استرس کمک کند. افسردگی در افراد مسن رایج است و ممکن است ناشی از احساس تنهایی و تغییرات هورمونی یا از دست دادن عزیزان باشد. تغییراتی از جمله کاهش حافظه و توانایی تمرکز و سرعت پردازش اطلاعات را شامل میشود.
اما زمانی که افراد احساس عافیت میکنند احتمالاً تمایلی به انجام دادن رفتارهای بهداشتی که مستلزم تلاش و فداکاری است نداشته باشند. استرس در دوران سالمندی، واکنش طبیعی بدن به تغییرات و چالشهایی است که با افزایش سن همراه است. این تغییرات میتواند شامل مشکلات سلامتی، تغییرات در روابط اجتماعی، بازنشستگی و سایر عوامل باشد. سالمندان نیاز اساسی دارند که با اعضای خانواده، دوستان و سالمندان همفکر خود در ارتباط باشند. این از نظر روانشناختی مفید است زیرا چنین ارتباطاتی می تواند مشکلات افسردگی و تنهایی سالمندان را به حداقل برساند و ثبات عاطفی را تقویت کند.
اما همین اصل در این روزهای کرونایی تنها راه نجات و حفظ سلامت سالمندان است. بهتر است وقتی به دیدارشان میرویم با رعایت فاصله اجتماعی و از وسایل حفاظتی استفاده کنیم، احتیاجاتشان را با رعایت تمام شرایط بهداشتی تامین کنیم. مراقبان با تجربه و دلسوز در خانه اهمیت توجه به سلامت روان سالمندان و همچنین نیازهای فیزیکی آنها را درک می کنند. هنگام در نظر گرفتن مراقبت در منزل، خانواده ها باید مطمئن شوند که عزیزان سالخورده آنها منابع لازم برای حفظ استقلال و سالم ماندن خود را دارند. متخصصان قابل اعتماد مراقبت در خانه می توانند به سالمندان در انجام کارهای روزانه مانند آشپزی، حمام کردن و ورزش کمک کنند و همچنین می توانند آنها را تشویق کنند که بر روی عادات سبک زندگی سالم تر تمرکز کنند. مهارت هایی مانند زبان، حافظه و تمرکز همگی می توانند بر سلامت روان شما تأثیر بگذارند.
- ممکن است برای افراد سالمند دسترسی به خدمات اجتماعی دشوار شود و سبب بروز مشکلات روانی در آنها شود. {
- برآوردن این نیازها از سوی فرزندان و نوادگان نه تنها هزینهای در بر ندارد بلکه احساس فزایندهای از نیکی را درون فرد ایجاد میکند. |}{
- در رویای آرامش ما سلامت روان سالمندان را برابر با سلامت جسمانی آنها در اولویت قرار می دهیم. |}
- کاهش توانایی تمرکز کردن و حافظه کوتاه مدت از معضلاتی است که ممکن است در افراد مسن بروز کند.
- با افزایش سن، تغییراتی در زندگی مانند بازنشستگی، سوگواری یا بیماری جسمی میتواند بر سلامت روان سالمندان تأثیر بگذارد. {
- این سند مشارکت و تعامل همه سالمندان را در توسعه ملی به وسیله الحاق مسائل سالمندی در مباحث، سیاستها و سیاست گذاریهای ملی محفوظ نگه می دارد. |}
سلامت جسم در سالمندان کلید اصلی سلامت روان است و سلامت روان در سالمندی به چگونگی مواجهه با تغییرات بدن در این دوران وابستگی زیادی دارد. به گزارش خبرنگار ایمنا، سالمندی مرحلهای از زندگی است که فرد میتواند تجربیات خود را به نسلهای دیگر منتقل کند. دوران سالمندی با خردمندی همراه است و بسیاری از سالمندان، تواناییهای شناختی و جسمانی خود را تا حد قابل توجهی حفظ میکنند. اگر فکر می کنید ممکن است مشکل سلامت روانی داشته باشید، کمک بگیرید. اگر نمی دانید از کجا شروع کنید، با ارائه دهنده مراقبت های اولیه خود تماس بگیرید. برنامه ریزی صحیح و استفاده از وجود سالمندان و تجربیات آنها هم تنهایی آنان را برطرف میکند و احساس پوچ بودن را در آنها از بین میبرد و هم منبعی مفید و ارزشمند از معلومات و تجربیات را در اختیار جوانان نسل بعد قرار میدهد.
افراد مسن با علائم افسردگی در مقایسه با افراد مبتلا به بیماریهای مزمن پزشکی مانند بیماری ریوی، فشار خون بالا یا دیابت عملکرد ضعیفتری دارند. افسردگی از اختلالات جدی است که سلامت روان سالمندان را تحت تأثیر قرار میدهد. سالمندان فاقد منابع مجدد دوستی هستند، زیرا اکثر آنها کار نمیکنند و موقعیت ایجاد روابط دوستانه در فضای کار را ندارند و دوستان هم سن و سالشان را نیز بهنوعی ازدستدادهاند این مسئله تنهایی آنها را افزایش میدهد. این احساسات مأیوسکننده، میزان مصرف داروهای آرامبخش و مسکن را در سالمندان افزایش میدهد. تنهایی موجب میشود فرد سالمند بهتدریج دچار مشکلات روانی شود، لذا درک احساسات و انتظارات سالمندان از اطرافیان و تصحیح ارتباط افراد خانواده با آنها در فرایند بهداشت روان سالمندان بسیار مهم است.
با این حال، گاهی اوقات، تغییرات مهم زندگی می تواند شما را ناراحت، استرس و غمگین کند. این تغییرات می تواند شامل مرگ یکی از عزیزان، بازنشستگی یا مواجهه با یک بیماری جدی باشد. این می تواند آنها را در معرض خطر قرار دهد اختلالات روانی مانند افسردگی و اضطراب. حتی اگر اختلال سلامت روانی ندارید، ورزش می تواند کیفیت زندگی شما را بهبود بخشد. ایجاد یک برنامه ورزشی، ساختار و قابلیت پیش بینی را به روز شما اضافه می کند و می تواند فرصتی برای بیرون رفتن و معاشرت با دیگران فراهم کند. مزایای سلامت جسمانی نیز می تواند باعث شود احساس شادی بیشتری داشته باشید.
برای توسعه یک مهارت هنری وقت و تلاش می کنید و محصول نهایی را می بینید. حس موفقیت می تواند تقویت کننده بزرگی برای سلامت روان شما باشد و شما چیزی برای نشان دادن یا به اشتراک گذاشتن با خانواده و دوستان خواهید داشت. برای حل این نگرانی ابتدا بایستی منابع ایجاد کننده آن را پیدا کنید. برای مثال صحبت کردن راجع به نگرانی یا درمانگر یا حتی بیان مسائل دلهره آور با یک دوست یا همنشین میتواند به کاهش دلهره و نگرانی در سالمندان منجر شود. حتی با کارهایی همچون قدم زدن، بازیهای ورزشی و سرگرمیهای مناسب، فعالیتهای جسمانی ورزشی میتواند به کسب آرامش سالمندان کمک کند. اهمیت سلامت روان و تقویت شادی سالمندان مقیم در آسایشگاه و در خانه های ما تا آنجایی ضروری است که باید به دنبال راهکاریهایی برای مدیریت آن باشیم.
سالمندان برای انجام امور شخصی به طور روزانه به یک پرستار مهربان و مسئولیت پذیر نیاز دارند. یکی از بهترین توصیهها برای افرادی که به دنبال درک مسئله سلامت روان در سالمندان و راهکارهای موثر درمانی آن هستند، توجه به فعالیتهای هنری است. با وجود این بررسی سلامت روان در سالمندان بسیار اهمیت دارد زیرا اقدام زود هنگام هم به خود فرد و هم به خانواده وی کمک بزرگی میکند. رویکردهایی مانند معنادرمانی، درمان مثبت نگر، درمان معنوی-مذهبی اثرات مثبت خود را بارها و بارها در پژوهش ها نشان دادهاند. افراد در هر سنی ممکن است متوجه شوند که بیش از حد الکل مینوشند، اما احتمال اینکه در افراد مسن ناشناخته بماند، زیاد است.
مصرف غذاهای سالم و مغذی میتواند به بهبود خلق و خو و کاهش استرس کمک کند. اگر سالمند میتواند از بازیهایی مانند شطرنج یا مار و پله (در سادهترین حالت ممکن)، کار بر روی جدول کلمات متقاطع یا حتی انجام پازل لذت ببرد، خوب است از این روشها استفاده کنیم. این موارد راههای عالی برای سرگرم کردن سالمندان و در عین حال، افزایش سلامت روان فرد مسن است. علیرغم بدبینی تاریخی در مورد توانایی افراد مسن برای تغییر و در نتیجه بهرهمندی از روان درمانی، ادبیات تجربی و بالینی اخیر نشان میدهد که تکنیکهای روان درمانی میتوانند در بهبود پریشانی روانی در افراد مسن موثر باشند. بسیاری از روانشناسان از مشارکت در ارائه خدمات بالینی به بخش مسنتر جامعه اجتناب میکنند.
اضطراب، فشارهای عصبی و استرس در زندگی پرمشغله امروز موجب اختلال در حافظه و تمرکز حواس میشود. برای پیشگیری از اضطراب میتوانید با حل کردن انواع جدول و معما ذهن خود را درگیر کنید. فعالیتهایی که مغز و دست را همزمان درگیر میکنند، مانند شطرنج بسیار مفید هستند. دوران سالمندی همانند دوران کودکی یا جوانی، یکی از مراحل زندگی است، با این تفاوت که دوران کودکی و جوانی سرشار از انرژی و تلاش است، ولی دوران سالمندی، با تحلیل قوا و کاهش میزان فعالیتهای فیزیکی همراه است. گروه دوم نیازهای اجتماعی -اقتصادی مانند بیمه و حقوق بازنشستگی است که عدم توجه به آنها آرامش روحی، روانی و اجتماعی سالمند را مختل خواهد کرد و گروه سوم نیازهای روانی است. برای مقابله با استرس ابتدا بایستی منابع ایجادکننده آن را پیدا کرد.
با این حال تعاملات اجتماعی میتواند در مقابله با اینگونه زوال نقش مثبتی را ایفا کند. در طول همه گیری کوید ۱۹ تعاملات اجتماعی سالمندان محدودتر از قبل شده است. همچنین پرستار فرد سالمند می تواند برای او غذا آماده کند و اگر فرد سالمند نتواند خودش غذایش را صرف کند پرستار سالمند به او کمک خواهد کرد. مدیتیشن و تمرینات آرامشبخش به شما کمک میکنند تا ذهن خود را آرام کرده و بر لحظه حال تمرکز کنید. این تکنیکها میتوانند اضطراب را کاهش داده و خواب شما را بهبود بخشند.
اینجا کلیک کنید